In de jaren 80 zette Erwin van Motman, geboren in Nederland, zijn talent als zanger/artiest op de kaart. Over de jaren heen heeft hij in vele clubs, op diverse evenementen en feesten opgetreden, voornamelijk in funk, soul en pop bands. Als een van de leadzangers in Carlo D’Wys’ bands heeft hij zich breder ontwikkeld als zanger en tekstschrijver.

Inmiddels is Erwin een veelvuldig gevraagde zanger om vele artiesten te begeleiden op hun CD’s, TV shows en internationale tours. Bekende Nederlandse artiesten zijn o.a. Trijntje Oosterhuis, Ruth Jaccot, Do, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Boris en Reunion (Eurovisie Songfestival 2004 in Istanbul), De Toppers, Tino Martin en Lucretia van der Vloot. Beroemde buitenlandse artiesten die hij heeft begeleid zijn Demis Roussos, Jocelyn Brown, Angie Stone, Alessandro Safini en Vaya Con Dios. Naast deze activiteiten heeft hij ook radio- en tv-commercials (jingles) ingezongen.


Op dit moment geeft Erwin zangles aan de Popschool Amsterdam, Vocal Academy Jozien van Dorst en geeft hij thuis les in zijn homestudio, hartje Amsterdam. Daarnaast doet hij regelmatig optredens met The New Gospel Sensation. Arrangeren en zijn eigen muziek uitbrengen op verschillende platforms is wel heel leuk!